16:48
Профілактика старіння народними засобами

Профілактика старіння народними засобами

1. Польський король Станіслав Лещинський (1677-1766) не раз говорив, що він досяг похилого віку завдяки регулярному ежеутренне прийому настою підмаренника запашного (стара назва - маренка запашна). У наш час настій готують так: 5 г трави на склянку окропу, пити 3-4 рази на день. Можна робити і відвар: 30-40 г на 1 л води, кип'ятити 3-4 хв (Шевченко Борис) .

2. Відомо також, що щоденне споживання ягід бузини чорної подовжує життя і молоді роки: взяти 2 столові ложки сухих ягід залити 1 л води, додати 5 столових ложок меду і кип'ятити 6 хв, процідити; пити гарячим кілька разів на день по півсклянки (Ільїна Світлана) .

3. На 0,7 л білого вина взяти 300 г подрібненого ріпчастої цибулі і 100 г рідкого меду світлих сортів (наприклад, акацієвого або кіпрейних), настоювати 2 доби, процідити; приймати по столовій ложці 2-4 рази на день. При відсутності вина можна взяти розбавлений винний оцет (Доброскок Володимир) .

4. Затримують старіння овочеві і фруктові соки, особливо морквяний, чорносмородиновий, обліпиховий, черешневий, вишневий, яблучний, сік петрушки і ін. Пити щодня вранці і ввечері по 50-100 г свіжоприготованого морквяного соку. Цей же сік допоможе при променевої хвороби і для виведення з організму радіонуклідів і зв'язування вільних радикалів. Омолодженню на тканинному рівні сприяє диня. Інші рослини, придатні для приготування «еліксиру довгого життя»: артишок, борщівник, часник, імбир, фініки, ківі, банани, ананас, листя ясена, розмарин, шипшина, водяний крес, тирлич жовтий, барвінок малий, омела, женьшень, родіола рожева і багато інших (Селезненко Леонід) .

5. Змішати порівну траву звіробою, пустирника, материнки, омели, росички, листя і квітки глоду, кореневища пирію; столову ложку суміші залити 0,5 л окропу, настоювати 15 хв; пити протягом дня ковтками, підсолодивши медом. Курс профілактики 2 місяці, потім зробити перерву на 2-3 тижні. Цей геронтологічний збір треба регулярно приймати після 60 років. 6. Взяти цілу рослину з коренем селери, одну морквину і по 2 столових ложки петрушки і синеголовника польового, насіння вівса, квіток комірника вязолистного; все залити 2 л води і кип'ятити до тих пір, поки не звариться селера. Пити по 75 г 3 рази на день за 15 хв до їди. Відварену селера використовувати для салату (димка, 1977- 1979) .

7. Той, хто з'їдає щодня 3-5 волоських горіхів, живе в середньому на 7 років довше, тому що горіхи знижують вміст холестерину в крові.

Переглядів: 248 | Додав: sharmandmoda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar